دادستان کل: تحصیلات در میزان بروز جرائم نقش مستقیمی دارد-راهبرد معاصر
جزییات غربالگری سلامت روان دانش‌آموزان متوسطه بارش برف و باران از روز یکشنبه آغاز می‌شود راز خشک شدن ۷۰ درصدی دریای مدیترانه! انتقاد پلیس از خاموشی چراغ‌های راهنمایی و رانندگی: قرار بود برق چراغ‌های ۳۰ تقاطع قطع نشود، اما خبری نشد وضعیت آب و هوا، امروز ۲ آذر ۱۴۰۳ / آغاز بارش‌ها از دوشنبه با ورود سامانه جدید تاریخ برگزاری کنکور مشخص شد: نوبت اول؛ ۱۱ و ۱۲ اردیبهشت، نوبت دوم؛ ۵ و ۶ تیر وزیر علوم: در این چند سال اخیر، ۲۵ درصد از اساتید مهاجرت کرده‌اند؛ این عدد نگران کننده‌ای است کشف محموله‌های بزرگ موادمخدر صنعتی در مرز‌های ایران و افغانستان پرونده سهمیه‌های کنکور در مسیر اصلاح/ اختصاص سهمیه به مدارس دولتی و دهک‌های پایین پلیس راه: آزادراه تهران - شمال بازگشایی شد | جاده چالوس همچنان بسته است هواشناسی: وزش باد شدید، کیفیت هوای تهران را بهبود می‌بخشد متلاشی شدن باند ۶ نفره گروگان‌گیر / رهایی گروگان اتفاق هولناک در بیمارستان؛ به جای پای راست، پای چپ را قطع کردند سرپرست پلیس راه مازندران: مسدودیت کندوان تا روز شنبه ادامه دارد انجام ۱۵۰۰ عمل جراحی برای مجروحان حادثه انفجار پیجرهای لبنان در ایران

دادستان کل: تحصیلات در میزان بروز جرائم نقش مستقیمی دارد

دادستان کل کشور با بیان اینکه مسأله قابل توجه در خصوص مواد مخدر این است که افرادی که به سمت مواد مخدر گرایش داشته و یا مرتکب جرم قاچاق می‌شوند اغلب از تحصیلات عالی برخوردار نیستند، گفت: در بازدیدهای حضوری از زندانها این امر کاملا مشهود است، بنابراین سطح تحصیل و سواد نقش مستقیمی در میزان بروز جرائم و تخلفات دارد.
تاریخ انتشار: ۱۳:۱۸ - ۲۵ آذر ۱۴۰۲ - 2023 December 16
کد خبر: ۲۱۸۶۸۵

به گزارش راهبرد معاصر، سردار مومنی دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر با حجت الاسلام و المسلمین موحدی دیدار و گفت‌وگو کرد.

 

حجت‌الاسلام موحدی،دادستان کل کشور در ابتدای این دیدار با تسلیت ایام شهادت حضرت فاطمه زهرا (س) گفت: حضرت فاطمه سلام الله علیها الگو و چراغ هدایت و راهنمای بشریت است. ایشان محور وجود هستی و منشأ همه برکات و خیرات می باشند که جان خویش را در راه دین و ولایت فدا نمودند.

 

این مقام قضایی در ادامه ضمن قدردانی از تلاش‌ها و اقدامات صورت گرفته از سوی ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: بلیه و سختی که در مواد مخدر وجود دارد یک رنج و مصیبتی مضاعف است که علاوه بر فرد، خانواده او و سپس کل جامعه را گرفتار می‌کند.

 

وی گفت: اولین ضربه‌ای که بخاطر مصرف مواد مخدر کشور را دچار خسران می‌کند از دست دادن جوانانی است که هر کدام می‌توانند آینده ای روشن و درخشان داشته باشند. آسیب‌های بعدی متوجه خانواده فرد و جامعه است که هر کدام به نحوی از این اعتیاد و مصرف مواد مخدر دچار ضربه و آسیب می‌شوند.

 

حجت الاسلام موحدی با درود به روح شهدای گرانقدر مبارزه با مواد مخدر گفت: از دیگر آسیب‌های این بلای خانمان‌سوز از دست دادن عزیزانی است که جان خود را در این راه فدا کرده و بر اساس گزارشات مختلف، جمهوری اسلامی ایران امروز با تقدیم بیش از ۴ هزار شهید در این راه مقدس پرچمدار مبارزه با مواد مخدر در جهان است.

 

وی ادامه داد: امنیت امروز جامعه مرهون تلاش‌ها و فداکاری‌های شهدا است و شهدای مبارزه با مواد مخدر نیز نه تنها در راه دفاع از هموطنان خود، بلکه برای نجات بشریت از شر معضل جهانی مواد مخدر نیز جهاد کردند.

 

دادستان کل کشور در بخش دیگری از سخنان خود به مسئله پیشگیری و اهمیت آن اشاره کرده و گفت: پیشگیری از اعتیاد و مبارزه با قاچاق مواد مخدر و تمرکز بر برنامه‌های پیشگیری و آموزش عمومی از جمله اهداف ستاد مبارزه با مواد مخدر است که باید بر روی این هدف تمرکز بیشتری وجود داشته باشد.

 

حجت الاسلام موحدی با بیان اینکه بهترین اقدام در امر مبارزه با مواد مخدر فرهنگ‌سازی و اقدامات پیشگیرانه است گفت: ستاد مبارزه با مواد مخدر باید با برنامه‌های فرهنگی و آموزشی آسیب‌های این بلای خانمان‌سوز را برای جامعه تبیین کرده و با ارتقاء آگاهی‌های عمومی ضمن جلوگیری از گسترش اعتیاد در بازاجتماعی کردن افراد وابسته به مواد مخدر نقش موثرتری داشته باشد.

 

دادستان کل کشور در ادامه با بیان نمونه‌هایی از پرونده های مواد مخدر رسیدگی شده گفت: مسئله قابل توجه در خصوص مواد مخدر این است که افرادی که به سمت مواد مخدر گرایش داشته و یا مرتکب جرم قاچاق می‌شوند اغلب از تحصیلات عالیه برخوردار نیستند. در بازدیدهای حضوری در زندانها این امر کاملا مشهود است. لذا سطح تحصیل و سواد نقش مستقیمی در میزان بروز جرائم و تخلفات دارد.

 

وی میزان گرایشات اعتقادی را یکی دیگر از مولفه‌های اعتیاد عنوان کرد و گفت: هرچه سطح اعتقادات دینی و مذهبی افراد بیشتر باشد احتمال سوق یافتن به سمت مواد مخدر هم کمتر است. لذا والدین و خانواده‌هایی که تقید بیشتری به مبانی دینی و ارزش‌های اسلامی دارند فرزندانی سالم‌تر و آگاه‌تر داشته و به این بلای خانمان‌سوز مبتلا نمی‌شوند.

 

حجت الاسلام موحدی افزود: بحمدالله زشتی و قبح اعتیاد در جامعه باعث می‌شود که گرایش به سمت مواد مخدر سرعت زیادی نداشته باشد.

 

دادستان کل کشور گفت: قبل از انجام اقدامات پیشگیری، لازم است پیش بینی‌ها در حوزه مبارزه با مواد مخدر انجام شود؛ در واقع پیش بینی شود که چه افرادی احتمال درگیری با این بلای خانمان‌سوز را دارند تا با اقدامات اصولی از درگیری آنها با مواد مخدر جلوگیری شده و پیشگیری باید با آگاه سازی از مقطع دبستان آغاز شود.

 

در ادامه این دیدار سردار مومنی ضمن قدردانی ویژه از حمایت‌های دادستانی کل کشور در امر مبارزه با مواد مخدر به ارائه گزارشی از اقدامات صورت گرفته پرداخت.

 

وی گفت: ستاد مبارزه با مواد مخدر در چهار محور مبارزه، پیشگیری از اعتیاد و اقدامات فرهنگی، درمان و توانمندسازی در حال فعالیت و اقدام است.

 

دبیر ستاد مبارزه با مواد مخدر با اشاره به اجرای طرح یاریگران زندگی گفت: اجرای طرح یاریگران زندگی با همکاری و هماهنگی بین‌بخشی وزارتخانه ارشاد، آموزش و پرورش، رسانه‌ها و دانشگاه‌ها در مبارزه و پیشگیری از مواد مخدر از طریق آگاهی‌بخشی در جامعه موثر بوده است.

 

در این دیدار عباسی مستشار دادگاه عالی انتظامی قضات و رئیس دفتر دادستان کل، جمادی معاون مبارزه با قاچاق دادستانی کل، نوری معاون اقتصادی دادستانی کل و نیز معاونین ستاد مبارزه با مواد مخدر حضور داشتند./ فارس

ارسال نظر